(06) 22 15 76 31 - info@hsbl.nl

Basiscursus “leren samenwerken”

Basiscursus “leren samenwerken” De basiscursus is onmisbaar in de opvoeding van iedere hond. Een intensieve, prettige en leerzame cursus voor hond én baas. Middels theorie- en praktijklessen streven we naar een harmonieuze baas-hond relatie, waarin vertrouwen, respect en samenwerken het belangrijkste zijn. U krijgt inzicht in het gedrag van uw hond, waardoor u uw hond nog beter gaat begrijpen. U heeft gedurende 6 weken, 2 keer per week les. Er is een groep die les heeft op zondagochtend 9.30 uur en woensdagavond 19.00 uur en er is een groep die les heeft op zaterdagochtend 11.00 uur en dinsdagavond 19.00 uur. Er is ook een basiscursus overdag bij, met les op maandag- en donderdagochtend om 9.30 uur. Vanwege de enorme drukte zijn er extra groepen met afwijkende lesdagen en -tijden. De deelnemers aan de puppycursus krijgen altijd voorrang om zich in te schrijven en pas als er voor iedereen plek is komen de nieuwe startdata op de website. In het inschrijfformulier kun je die data terugvinden. De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond bent u van harte welkom. U kunt het gedrag van uw hond immers op elk moment bijsturen – vooral door uw eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om samen het gedrag van de hond blijvend in goede banen te leiden.

Kijk in het inschrijfformulier voor de actuele data.

Introductie-les

De eerste les is een introductie-les. U maakt kennis met ons en onze trainingsmethode. U krijgt uitleg over de cursus, wat u van ons kunt verwachten. Ook hoort u wat u nodig heeft tijdens de cursus. Uw hond komt de introductie les niet mee. Daarna volgen 10 lessen met afwisselend praktijk- en theorielessen.

Theorie

Tijdens de theorie leer je je hond begrijpen. We vertellen over het leergedrag van honden, het effect van straf en belonen, hoe grenzen te stellen, hoe om te gaan met (opkomend) probleemgedrag, over clickertraining, lichaamstaal, kalmerende signalen, spelletjes en meer. Tijdens de theorielessen blijven de honden thuis.

Praktijk

Tijdens de praktijklessen komen oefeningen aan bod als zit, af, wacht, blijf, hier komen, netjes mee lopen aan de slappe lijn en aandachtig volgen. Daarnaast kunnen we ook aandacht besteden aan eventueel probleem gevend gedrag van uw hond, zoals het uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, opspringen etc. En als u een specifieke vraag of probleem hebt horen wij het graag. Dankzij onze beloningsgerichte trainingsmethode wordt iedere hond (en baas) een enthousiaste leerling!

Eindtest

De laatste les is de eindtest. Iedere deelnemer aan deze eindtest ontvangt een deelnamecertificaat. Hiermee sluiten we de cursus gezellig af.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wat kost het?

 • Een introductie-les, 10 lessen en een eindtest: € 183,50
 • In deze prijs zijn ook inbegrepen: digitaal lesmateriaal, een clicker en de eindtest met certificaat.

Basiscursus "leren samenwerken"

Inschrijfformulier voor de Basiscursus "leren samenwerken"
 • Via onderstaand formulier schrijft u zich in voor de Basiscursus "leren samenwerken". Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.
 • Uw gegevens

 • Gegevens van uw hond

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Overige


 • Door u in te schrijven gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden die u hieronder kunt raadplegen.

 • Algemene voorwaarden


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.