(06) 22 15 76 31 - info@hsbl.nl

Basiscursus “leren samenwerken”

Basiscursus “leren samenwerken” De basiscursus is onmisbaar in de opvoeding van iedere hond. Een intensieve, prettige en leerzame cursus voor hond én baas. Middels theorie- en praktijklessen streven we naar een harmonieuze baas-hond relatie, waarin vertrouwen, respect en samenwerken het belangrijkste zijn. Je krijgt inzicht in het gedrag van je hond, waardoor je je hond nog beter gaat begrijpen. Je hebt gedurende 6 weken, 2 keer per week les. Er is een groep die les heeft op zondagochtend en woensdagavond en er is een groep die les heeft op zaterdagochtend en dinsdagavond. Vanwege de enorme drukte zijn er extra groepen met afwijkende lesdagen en -tijden. De deelnemers aan de puppycursus krijgen altijd voorrang om zich in te schrijven en pas als er voor iedereen plek is komen de nieuwe startdata op de website. In het inschrijfformulier kun je die data terugvinden. Staan er geen data en heb je geen puppycursus bij ons gedaan, dan kom je op de wachtlijst. De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om samen het gedrag van de hond blijvend in goede banen te leiden.

Kijk in het inschrijfformulier voor de actuele data, of schrijf in om op de wachtlijst te komen.

Introductie-les

De eerste les is een introductie-les online. Je maakt kennis met ons en onze trainingsmethode. Je krijgt uitleg over de cursus, wat je van ons kunt verwachten. Ook hoor je wat je nodig hebt tijdens de cursus. Daarna volgen 10 lessen met afwisselend praktijk- en theorielessen.

Theorie

Tijdens de theorielessen leer je je hond begrijpen. We vertellen over het leergedrag van honden, het effect van straf en belonen, hoe grenzen te stellen, hoe om te gaan met (opkomend) probleemgedrag, over clickertraining, lichaamstaal, kalmerende signalen, spelletjes en meer. Op dit moment zijn alle theorielessen online. Hiervoor ontvang je een link per mail om mee te doen.

Praktijk

Tijdens de praktijklessen komen oefeningen aan bod als zit, af, wacht, blijf, hier komen, netjes mee lopen aan de slappe lijn en aandachtig volgen. Daarnaast kunnen we ook aandacht besteden aan eventueel probleem gevend gedrag van je hond, zoals het uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, opspringen etc. Als je een specifieke vraag of probleem hebt horen wij het graag. Dankzij onze beloningsgerichte trainingsmethode wordt iedere hond (en baas) een enthousiaste leerling!

Eindtest

De laatste les is de eindtest. Iedere deelnemer aan deze eindtest ontvangt een deelnamecertificaat. Hiermee sluiten we de cursus gezellig af.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa 13 weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wat kost het?

 • Totaal 11 lessen: eerst een introductie-les, daarna nog 10 lessen (8 praktijklessen en 2 theorielessen online) en tijdens de laatste les de eindtest: € 187,50
 • In deze prijs zijn ook inbegrepen: digitaal lesmateriaal, een clicker, aanvullende bladen voor de hondenschoolmap en de eindtest met certificaat.

Basiscursus "leren samenwerken"

Inschrijfformulier voor de Basiscursus "leren samenwerken"

 • Via onderstaand formulier schrijft u zich in voor de Basiscursus "leren samenwerken". Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.
 • Uw gegevens

 • Gegevens van uw hond

 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Overige


 • Door u in te schrijven gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden die u hieronder kunt raadplegen.

 • Algemene voorwaarden


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.