(06) 22 15 76 31 - info@hsbl.nl

Werkwijze

Goed gedrag belonen

Voor alle trainingen gebruiken wij een beproefde, positieve leermethode. Met een ‘clicker’ (een soort doosje dat een klikklak-geluid maakt) belonen we gewenst gedrag. Dat gebeurt precies op het moment dat we dat goede gedrag zien – terwijl belonen met iets lekkers vaak pas ná het gedrag gebeurt.

Van gedrag naar gewoonte

Omdat je hond er snel lol in krijgt om jou een plezier te doen, gaat het leerproces razendsnel. Je hond zal gedrag dat beloond wordt graag herhalen, zonder dat er dwang aan te pas komt. En zodra het gedrag een goede gewoonte wordt, gaan we samen het gebruik van de clicker ook weer afbouwen.

Afwisselende training

De opbouw van onze trainingen is doordacht en gevarieerd. Er is natuurlijk veel tijd en ruimte om te oefenen in een gecontroleerde omgeving, maar daarnaast bieden we ook gelegenheid om het aangeleerde gedrag toe te passen in wisselende praktijksituaties. Tot slot is er voldoende aandacht voor theorie, waardoor je zo veel mogelijk inzicht krijgt in de aard van de hond en achtergronden van zijn gedrag. Alle ingrediënten om samen een succesvol team te worden!